A titokzatos olasz tóvidék- paloták és kertek bűvöletében 5 nap/4 éj, Olaszország, 2018-07-19, Reggeli

A titokzatos olasz tóvidék- paloták és kertek bűvöletében 5 nap/4 éj starstarstar

A titokzatos olasz tóvidék- paloták és kertek bűvöletében 5 nap/4 éj
Időpont:
2018-07-19 – 2018-07-23
Időpont változtatás
Időtartam:5 nap / 4 éj
Közlekedés:autóbusz (-)
Ellátás:Reggeli
Utazás száma:54167295
79 900 Ft -tól ( | -0 %)

EZ AZ IDŐPONT MÁR ELKELT

Válassza a következő időpontot itt


Rövid ismertető

Tavak, villák, pálmafák! Aki úgy gondolja, hogy Olaszország másik, páratlan és elragadó oldalával ismerkedne meg a híres városokon és műemlékeken túl, azoknak ajánljuk ezt a programunkat! Tartson velünk elbűvölő és páratan szépségű helyekre, elegáns kertekbe és fényűző paloták környékére, a titokzatos olasz tóvidék lélegzetelállító településeire. Utazzuk körbe az alpesi hangulatú Garda -tavat, a Comói- tó villákkal tarkított partvidékét és nézzük meg együtt a Lago Maggiore egyedülálló látnivalóit!  

Utazás
légkondicionált autóbusszal (WC, videó).
Szállás
2 éjszaka a Garda-tó környékén és 2 éjszaka Milánó környékén 3*-os szállodában.
Ellátás (krt)
kontinentális reggeli, felár ellenében félpanzió.
Fel- és leszállási lehetőség
Ingyenes: Budapest (Blaha Lujza tér és BAH csomópont), Székesfehérvár, Siófok, Balatonboglár, Nagykanizsa

További vidéki felszállási lehetőségek felár ellenében:
Debrecen- Nyíregyháza- Miskolc: 8.990,-Ft/fő oda-vissza
Eger- Gyöngyös:     7.590,-Ft/fő oda-vissza

IdőpontokProgram

KEDVCSINÁLÓ VIDEÓK: 
Garda-tó és környéke:  ITT!
Comói-tó és környéke:  ITT!
Lago Maggiore szigetei: ITT!

1. nap: Budapest- Verona- Garda-tó  
Elutazás Budapestről a kora reggeli órákban. Utazás Szlovénián keresztül rövid pihenőkkel. Megállunk Itália legromantikusabb városában, Veronában és megnézzük a napjainkban méltán híres opera- és színházi előadásairól nevezetes ókori Arénát, Júlia házát, a régi kastély néven ismert Castelvecchiot, a Dómot és sétálunk a város terein és utcácskáin. Érkezés a Garda-tónál lévő szálláshelyünkre a késő esti órákban.

2. nap: Garda-tó: Peschiara del Garda-Sigurtá Park és Heller Garden
Reggeli után elkezdjük varázslatos utazásunkat a természeti kincsekben gazdag Garda-tavi parkokhoz. A Sigurtá park  a környék méltán híres látványosságai közé tartozik, hiszen hatalmas virágoskertje bámulatos virágágyásokkal, tulipán, dália és rózsabokrokkal, lótuszvirágokkal tarkított tavakkal és gondosan karbantartott élő labirintusokkal tűzdelt. A parkban sétálhatunk, vagy felülhetünk a kertben közlekedő kisvasútra, vagy akár egy nyitott kisbuszra is, melyekből megcsodálhatják a tavasztól őszig pompázatos virágkölteményekbe öltözött oázist. Látogatásunk után felkeressük a romantikus, középkori hangulatú falut, Valeggio-t, a falut átszelő Mincio- folyóval. Megállunk Peschiera del Garda csatornák és kis utcácskák által szabdalt festői kisvárosában, melyet egy szigeten található 16. századi erődítmény ural. Utunk végállomás a tó nyugati oldalán található André Heller Botanikus kert, mely különleges hangulatával, bájos tavacskáival egyedülálló élményt nyújt.

3. nap: Comói-tó: Lecco- Varenna-Villa Monastero és Villa Cipressi- Bellagio
A Comói-tó mindenkit elbűvölő látnivalóival ismerkedünk a nap folyamán. Sétálunk Lecco bájos kis városkájában, ahol ízelítőt kapunk a környék igazi arcából: a keskeny tó látványa a magas, hófödte hegyek között, a parton pálmafákkal, mindenkit elbűvöl. Utunkat Varenna-ban folytatjuk, mely sokáig egy pici halászfalu volt a Comói-tó partján, de mára az egyik legnépszerűbb település, többek között a környékén található villáknak és az ott lakó hírességeknek köszönhetően. Elsétálunk a két legnagyobb, látogatható csodás villához. A Villa Monastero és a Villa Cipressi elragadó épületein túl megcsodáljuk az egzotikus növényekkel körülölelt lélegzetelállító panorámát. Varenna kikötőjéből  elhajókázunk Bellagio-ba, ahol az elegáns szállodákon kívül a szűk utcácskák, a városka híres lépcsősora, virágokkal gazdagon díszített tóparti sétánya, a hangulatos parti éttermek, apró boltocskák teszik felejthetetlenné látogatásunkat. Visszahajókázunk Varenna-ba, ahonnan buszunkkal a szálláshelyünkre térünk vissza. (Hajójegy: 25 EUR/fő)  

4. nap: Lago Maggiore: Stresa- Borromei-szigetek (Isola Madre és Isola Bella)
Reggeli után egy másik lenyűgöző tóvidékre utazunk, Lago Maggiore az úticélunk. Buszunkkal az Alpok déli lábainál található, Stresa festői partjához érkezünk,ahol a hóval fedett Alpok mesés hátteret nyújt a városkának. Rövid szabadidő után hajóra szállunk és felfedezzük a Borromei -szigetek legnagyobbikát, az Isola Madre-t, ahol a növények színes kavalkádjából csak az itt élő fehér pávák tűnnek ki. Tovább hajózunk Isola Bella-ra, ahol meglátogatjuk a Borromeo Palotát, mely Olaszország egyik legszebb barokk épülete, melynek a termei hihetetlen gazdagságról tesznek tanúbizonyságot. Mindemellett az olasz kertművészet világszerte emlegetett példájában gyönyörködhetünk a tíz, egymás fölé épült teraszból és a rengeteg szoborból és szökőkútból álló kertben. (Hajójegy: 25 EUR/fő) 

5. nap. Trieszt- Budapest
Reggeli után hazaindulunk, de egy rövid megállót teszünk még Trieszt-ben, a szinte mindenki által ismert Miramare kastélynál, hogy még egy utolsó pillantást vessünk Itália legszebb kerjeinek és villáinak egyikére. Folyamatos utazás Szlovénián keresztül rövid pihenőkkel, érkezés Budapestre a késő esti órákban.

Felárak és belépők

Fakultatív programok (min. létszám 25 fő):
Az út részvételi díja az összes programot tartalmazza! 

Belépők összesen: kb: 40 EUR/fő

Sigurtá park: kb. 9 EUR/fő
Heller Garden: kb. 11 EUR/fő
Villa Monastero botanikus kert: kb. 2 EUR/fő 
Villa Monastero kert + múzeum: kb. 4 EUR/fő 
Villa Cipressi: kb. 2 EUR/fő
Isola Madre(palota,kert)+Isola Bella(palota,kert,képtár)kombinált belépő:kb. 11 EUR/fő
Triesz/ Miramare kastély parkja: ingyenes
Trieszt/ Miramare kastély: kb. 10 EUR/fő

Közlekedési költségek összesen: kb. 55 EUR/fő 
Comói- tó hajójegy: 25 EUR/fő
Borromei-szigetek hajójegy: 25 EUR/fő 
Sigurtá park- kisvasút: kb.3 EUR/fő, kb. 35 perc körút
Sigurtá park- nyitott kisbusz: kb. 5 EUR/fő, kb.1 óra körút

Minimum létszám
35 fő.
Figyelem: Társítási lehetőség!
A részvételi díj tartalmazza
autóbuszos utazást, szállást reggelivel, magyar idegenvezetőt.
A részvételi díj nem tartalmazza
baleset-, betegség-, és poggyászbiztosítás díját (2825 Ft/fő), útlemondási díjat (1,3%), foglalási díjat (1500 Ft/fő 12 éven felül), az esetleges belépőket a helyszínen, valamint a felárakat és a helyszínen fizetendő idegenforgalmi adókat (1,5-2 EUR/fő/nap).

Szükséges útiokmány: érvényes személyigazolvány vagy útlevél.

Választott utazás: A titokzatos olasz tóvidék- paloták és kertek bűvöletében 5 nap/4 éj | Olaszország | autóbusz | Időpont: 2018-07-19 – 2018-07-23 | Reggeli | Módosítás
Az időpont megtelt, a megrendelőlap nem elérhető.

A GPS koordináták nem elérhetőek

UI